Moedermoordenaar Vleuten veroordeeld voor woningoverval Lopik

LOPIK/VLEUTEN - De Vleutenaar die in 2005 een huis in Lopik heeft overvallen verdwijnt voor een jaar achter tralies. Ook krijgt hij een jaar voorwaardelijke celstraf en wordt hij verplicht behandeld.
Karim B. meldde zich na 12 jaar bij de politie om de overval op te biechten. Hij bekende dat hij betrokken was bij het misdrijf in 2005 waarbij hij met anderen het huis van een echtpaar binnen was gedrongen. Volgens de rechter dwong hij de bewoners met een mes om geld te geven. Ook stak hij de man des huizes in zijn vinger.

MOEDERMOORDENAAR

B. staat bekend als de 'Vleutense moedermoordenaar' en zat al eens
uit. Eind
stak hij in een psychose zijn moeder neer. Voor de rechter vroeg hij twee weken geleden om een
, omdat hij geestelijk nog altijd niet in orde zou zijn.
Het Openbaar Ministerie eiste voor de brute overval drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. De straf die de rechter hem oplegt valt echter veel lager uit. De rechtbank oordeelt dat de zaak anders nooit was opgelost en hield daar bij het bepalen van de straf rekening mee. Ook vindt de rechter het belangrijk dat B. zo snel mogelijk met zijn behandeling start om nieuwe misdaden te voorkomen.

KLINIEK

Volgens de rechtbank betekent de verplichte behandeling dat hij tot een jaar in een kliniek zit. Daarna moet hij zijn behandelaar nog regelmatig blijven bezoeken.