Diakonessenhuis geeft tientallen miljoenen uit aan renovaties

UTRECHT - Het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn geeft de komende vier tot vijf jaar in totaal 185 miljoen euro uit, onder meer aan verbouwingen en renovaties. Een deel van het geld, 75 miljoen, wordt verstrekt door de Rabobank en de BNG Bank.
Nog dit jaar vernieuwt het ziekenhuis een van de negen operatiekamers in Utrecht en opent een Gezondheidshuis op het eigen terrein. Komende jaren volgen onder meer nieuwe poliklinieken oogheelkunde en neurologie, nieuwe voorzieningen voor de afdeling cardiologie en een nieuwe parkeerruimte.

OPEN

De renovatie is steeds in een ander deel van het ziekenhuis, waardoor alle afdelingen gewoon open kunnen blijven. Het eigen geld gebruikt het ziekenhuis voor reguliere investering in medische apparatuur en groot onderhoud van de gebouwen en inventaris op alle drie locaties.
"Wij zijn heel blij om komende jaren te investeren in het ziekenhuis dat we al bijna 175 jaar zijn voor de stad en regio Utrecht", zegt John Taks, voorzitter Raad van Bestuur. "We hebben al een lange geschiedenis met generaties van families patiënten en medewerkers. We blijven ons vernieuwen en innoveren en hebben ook een mooie toekomst samen, waarin we het Diakonessenhuis Dichtbij blijven voor jong en oud."

LOCATIES

Het Diakonessenhuis heeft drie locaties. Op alle drie vinden renovaties en investeringen plaats. Op de locatie Utrecht vindt acute en complexe zorg voor stad en streek plaats: spoedeisende hulp, een OK-complex, intensive care, eerste hart hulp en diagnostiek. In Zeist is de niet spoedeisende, laag-complexe zorg: planbare chirurgie zoals liesbreuken, geriatrie en chronische zorg. In Doorn zijn de poliklinische voorzieningen, zoals radiologie.