"Domkerk nog voor de zomer uit de steigers"

UTRECHT - De restauratiewerkzaamheden aan de Domkerk in Utrecht verlopen voorspoedig. Aan de zuidkant is het werk al klaar en door een financiële bijdrage kan meteen worden begonnen aan de andere kant van de kerk.
Volgens Marco van der Werf van de Domkerk zijn de werkzaamheden aan de zuidzijde van de kerk meegevallen. Binnenin wordt nu begonnen met het herstel van het gebouw. "Inmiddels zijn de steigers in de kerk opgebouwd bij het orgel. Daar wordt het afbladderende stucwerk gerestaureerd."
ERFGOEDPARELS
Een meevaller is dat er nu extra middelen zijn voor de opknapbeurt. De provincie Utrecht heeft de Domkerk geld gegeven uit het fonds voor 'erfgoedparels'. Daardoor kan direct worden doorgepakt met de restauratiewerkzaamheden aan de noordzijde.
"De steigers die er nog stonden voor de restauraties aan de zuidzijde van de kerk kunnen we nu verplaatsen en direct inzetten voor deze werkzaamheden'', zegt Marco van der Werf. Zijn verwachting is nu dat alle restauratiewerkzaamheden nog voor de zomer klaar zijn. "De kerk is dan weer zowel binnen als buiten uit de steigers."