Gemoederen lopen hoog op bij buurtbijeenkomst Wittevrouwenkade over methadonlocatie

UTRECHT - Buurtbewoners van de Wittevrouwenkade in Utrecht houden weinig positieve gevoelens over aan de bijeenkomst gisteravond over de nieuwe methadonlocatie in hun wijk. "Je kan niet zeggen dat men dichter bij elkaar is gekomen."
Volgens buurtbewoner Koen Scherer liepen de gemoederen hoog op. Mensen wilden vooral weten of er echt geen andere locaties in de stad zijn. "De gemeente had daar niet echt een goed antwoord op en daar was men aardig ontstemd over."

LOCATIE ARKIN

Volgende maand al opent verslavingszorgorganisatie Arkin een dependance op de Wittevrouwenkade, in het centrum van de stad. Verslaafden kunnen daar de pijnstiller methadon ophalen. Buren
dat er al te veel verslaafden rondlopen in de buurt. Ook zeggen ze dat de gemeente hen niet op tijd heeft ingelicht.
"Er wordt al vrij veel gedeald op de Wittevrouwenkade", zegt Scherer tegen Radio M Utrecht. "Er is nu al sprake van overlast die niet te handhaven is. Dus als er nog iets bij komt, waarom zou het dan wel lukken?"

LICHTPUNTJE

Eén heel klein lichtpuntje op de bewonersavond was volgens Scherer het optreden van burgemeester Van Zanen. "Hij was fair en eerlijk." Ook deed hij de toezegging dat de gemeente de nieuwe methadonlocatie over een jaar gaat evalueren. Mochten er echt serieuze problemen zijn, dan kan het stadsbestuur daar mogelijk iets aan doen. "Dat is eigenlijk de enige toezegging waar de buurt iets aan heeft", zegt Scherer.
Het verzet tegen de methadonlocatie is vrij groot. Buurtbewoners plaatsten protestborden langs de singel. Onlangs zijn ook de ruiten van de nieuwe methadonlocatie ingegooid. Wie daarvoor verantwoordelijk is, is onduidelijk.

Buurtbewoner Koen Scherer: "Je kan niet zeggen dat de buurt en de gemeente dichter bij elkaar zijn gekomen."