Healthfreaks leven zich uit op Nationale GezondheidsBeurs

UTRECHT - De Nationale GezondheidsBeurs opent vandaag de deuren in de Jaarbeurs Utrecht. Bezoekers krijgen er presentaties over een gezonde leefstijl en iedereen kan er de nieuwste trends uitproberen zoals stoelyoga of een trillende surfplank om je spieren te stimuleren.
"Het voelt in ieder geval heel ontspannen aan en deze is goed om je buikspieren te trainen", aldus een bezoekster.
Darmflora-therapeut Nienke Gottenbos is ook van de partij. Zij schreef het boek 'De Poepdokter' en geeft vooral tips over goede voeding. 80 procent van de darmklachten komt namelijk door slechte voeding.

VARIATIE

"Vervang je broodlunch eens door een groentelunch. Als je een lekkere quiche maakt of een stoofschoteltje of roerei met groenten, kom je heel ver. Daar doe je je darmen een groot plezier mee", aldus Gottenbos.
De Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht trekt jaarlijks zo'n 45.000 bezoekers naar de stad. De beurs duurt nog tot en met zondag.
"Een paar jaar geleden was de gezondheidsbeurs eigenlijk ten dode opgeschreven. We hebben hem eigenlijk drie keer zo groot gemaakt en vier keer zo druk. Heel veel lezingen, presentaties, deskundigen en bloggers erbij gezet. En dat betaalt zich nu uit, want het is een mooie en drukke beurs", aldus Alexander van de Kerkhof, directeur van de gezondheidsbeurs.

"Vervang je broodlunch eens voor een groentelunch"