Candlelight op Radio M Utrecht: stuur je Valentijnsgedichten

UTRECHT - Jan van Veen presenteert in de week van Valentijnsdag zijn beroemde programma Candlelight op Radio M Utrecht FM 93.1.
Met zijn kenmerkende stemgeluid draagt hij gedichten voor van luisteraars afgewisseld met romantische muziek. Het programma is te beluisteren van 12 tot en met 16 februari vanaf 22.00 uur. Je gedichten kan je sturen naar janvanveen@candlelight.nl.

LIEFDESKRIEBELS

Eindredacteur Pieter Vorage: "Al sinds de jaren zestig zorgt Jan van Veen met Candlelight voor de nodige liefdeskriebels op de radio. Het programma is natuurlijk een fenomeen en met de gedichten voorgelezen door Jan zoals alleen hij dat kan, wordt de week van Valentijn bij Radio M Utrecht extra romantisch!"

GESCHIEDENIS

Candlelight bestaat al vijftig jaar. In 1967 was de show voor het eerst te horen op de Nederlandse radio en in de jaren die volgden bleef het programma ongekend populair. In de jaren tachtig was ook nog even een televisieversie van Candlelight te zien. Van Veen heeft nu een internetradiostation waarop zijn programma is te horen.
Van Veen begon zijn radiocarrière in de jaren zestig op het zendschip Veronica en werkte later onder andere voor Hilversum 3, Radio 3 en de AVRO.