Bus van gehandicapte Sem (12) gestolen

VLEUTEN - In Vleuten is afgelopen nacht de rolstoelbus van de 12-jarige Sem gestolen. De donkerblauwe Volkswagen Transporter (kenteken 5-VZB-61) stond op een parkeerplaats aan de Bundelzwam.
"Ik heb niks van de diefstal gemerkt. De buren ook niet", vertelt vader Wim Versteeg aan RTV Utrecht. "Ik werd vanmorgen wakker en liep naar de kledingkamer die uitkijkt op de parkeerplaats. Tot mijn verbazing zag ik een lege plek. Dan weet je meteen: hier klopt iets niet. Ik ben nog naar buiten gerend, maar zag de bus helaas nergens anders staan."
De Volkswagen Transporter is speciaal ingericht voor het vervoer van de gehandicapte Sem en beschikt onder meer over een elektrische rolstoellift. Vader Wim zegt inmiddels aangifte te hebben gedaan bij de politie. Ook is hij in gesprek met de verzekering voor vervangend vervoer. "Gelukkig wonen we dicht bij het dagverblijf waar Sem naartoe gaat. Maar we hebben de bus ook voor andere doeleinden nodig. Met een Volkswagen Polo kom je er niet."
Wat de precieze dagwaarde is van de Transporter weet vader Wim niet, maar volgens hem kost alleen al het aanpassen van een dergelijke bus ongeveer tien- tot vijftienduizend euro.
Een oom van Sem heeft op Facebook een oproep geplaatst om naar de Volkswagen uit te kijken.