Vertrekkend chef Podium emotioneel: 'Serveerde zelfs laatste avondmaal'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De vertrekkende chef van restaurant Podium onder de Dom, Leon Mazairac, heeft een emotioneel verhaal gedeeld op Facebook. Hij schrijft over alles wat hij de afgelopen tien jaar meemaakte in de zaak. "Uren verliefd starende stellen en geliefden die de kaas niet eens haalden."
Afgelopen donderdag maakte het restaurant bekend na tien jaar te stoppen met Podium. Mazairac was eigenaar en chef en liet weten in goed overleg met zijn compagnon na tien jaar Podium een volgende stap te willen zetten.
Wat dat gaat zijn laat hij nog even in het midden. "Soms is het goed om even afstand te nemen van de onderneming om tot nieuwe ideeën te komen", schrijft Mazairac in een persbericht.

TERUGBLIK

Nu blikt hij op
terug op zijn tien jaar Podium onder de Dom en over de gasten die hij op bezoek kreeg: "Mega deals, politieke besluiten, mislukte en gelukte aanzoeken, en zelfs een laatste avondmaal..."
Ook dankt hij in de brief zijn collega's. En biedt hij zijn excuus aan ze aan: "Van jaren terug tot op heden hebben jullie me iedere dag gemotiveerd en ben ik voor velen blijkbaar niet altijd de makkelijkste geweest. Sorry..."
Ook over Utrecht heeft de chef nog wat te zeggen. Hij hoopt dat andere ondernemers zich blijven vernieuwen: "Mijn stad, onze stad iedere dag wordt ik blij van je. En je wordt alleen maar mooier! Maar val alsjeblieft niet terug in de eenheidsworst van oneetbare, slapeloze concepthoreca. Conserveer het onvervalst Utregse eigenwijze karakter!"
Mazairac zal per 1 februari bij restaurant Podium onder de Dom vertrekken om zich volledig op zijn nieuwe project te richten. Zijn compagnon zal met het huidige team de zaak voorlopig voortzetten.