Rechtszaak tegen ontuchtverdachte Bart C. vertraagd

DE BILT/UTRECHT - De rechtszaak tegen Bart C. die verdacht wordt van ontucht met kinderen in De Bilt, heeft vertraging opgelopen. Dinsdag zou het proces inhoudelijk behandeld worden, maar volgens de rechtbank is het strafdossier nog niet compleet.
Wat er ontbreekt is nog onduidelijk, dit moet volgende week duidelijk worden tijdens de inhoudelijke behandeling. Het OM verdenkt hem ervan dat hij zes kinderen heeft misbruikt.

AANGIFTES

Bart C. werd eind augustus aangehouden, nadat de ouders van twee meisjes aangifte tegen hem hadden gedaan. Toen de zaak openbaar werd gemaakt kwamen er meer meldingen van mogelijk misbruik. De slachtoffers zijn meisjes tussen de 4 en 10 jaar oud.
C. werkte al vijf jaar bij Partou en had een Verklaring Omtrent het Gedrag, ook wel bekend als een verklaring van goed gedrag. De schok bij ouders en kinderen was groot, te meer omdat hij erg geliefd was. De verdachte deed eind augustus een zelfmoordpoging in zijn cel. Na een korte ziekenhuisopname moest hij terug naar de gevangenis, waar hij nog steeds vastzit.