Margreet in Overvecht: Alles draait om liefde & discipline

UTRECHT - Een week of 4 is Margreet nu in de Utrechtse wijk Overvecht. Vanuit een flat aan de Falklanddreef leert ze de wijk en de bewoners steeds beter kennen. In Overvecht spelen verschillende problemen: van schulden tot echtscheidingen, van vervuiling tot hangjeugd. Het is ook een wijk waar heel hard gewerkt wordt aan de toekomst.
"Ik was deze week onverwacht op bezoek in de Buurtkamer in winkelcentrum De Klop en ik viel middenin een bijeenkomst van de mannengroep", vertelt Margreet. "Allemaal heren die al decennia in de wijk wonen en zich soms best zorgen maken. Over autobranden of criminaliteit bijvoorbeeld. Toch is er ook hoop. Ze zien goede scholen met veel iniatiatieven die al heel jonge kinderen discipline leren en laten zien hoe je samen in een wijk woont."

SPORTSCHOOL

Een van die iniatiatieven is sportschool 'Overfit' van Jamna en haar zoon Adam. Drie keer in de week trainen ze Overvechtse jongeren in de worstelsport. Dat gaat over kracht en discipline, maar Jamna en Adam schuwen een levenslesje tussendoor ook niet. Adam: "Vooral in een wijk als Overvecht, waar álles draait om geld, moet je de jongeren leren dat het gaat om jezelf blijven, hard werken en je eigen doelen stellen. Alles wat slecht is, is in deze wijk te vinden, je moet jongeren ook iets anders bieden."
Waar oudere Overvechters zich regelmatig hardop afvragen waar het met de jeugd van de wijk heen moet, ziet sportschoolhoudster Jamna een stuk positiever: "Ik geloof erin, omarm ze, geef ze liefde en je zult zien dat ze gaan bloeien."

Margreet in Overvecht