Eerste nieuwe putdeksel met jaartal wordt geplaatst

UTRECHT - In Utrecht wordt vanmiddag de nieuwe putdeksel van de stad gepresenteerd. Die is opnieuw gemaakt, omdat de laatste jaren geen jaartal meer op de putdeksel werd gezet. De gemeente vond dat jammer, bleek na een zoektocht van RTV Utrecht met de vraag waar nou de oudste putdeksel lag.
De zoektocht naar de oudste putdeksel eindigde tot nu toe in Wijk C. Stratenmaker Arie Koot was daar aan het werk en ontdekte een exemplaar uit 1849.
Maar de laatste jaren raakte het vermelden van jaartallen in het ongerede. Naar aanleiding van de zoektocht gaf de VVD in de stad te kennen dat ze de jaartallen graag weer zien terugkeren op de putdeksels. De gemeente gaf daarop aan bereid te zijn de jaartallen terug te brengen.
Deze week werd in Klazienaveen daarom weer een putdeksel met een jaartal gegoten. De gieterij daar heeft de zoektocht naar de oudste putdeksel met interesse gevolgd. "Ik vond het een heel leuk verhaal, ik heb de organisatie hier verteld over de zoektocht en daar kwamen hele leuke reacties op", vertelt Bert van de Belt.
De eerste nieuwe putdeksel wordt geplaatst in Wijk C.

Eerste nieuwe putdeksel met jaartal wordt geplaatst