Het Huis Utrecht lanceert Anne Faber Stipendium

UTRECHT - Het Huis Utrecht lanceert op maandag 5 februari het Anne Faber Stipendium. De toelage is bedoeld voor een nieuwe generatie zakelijk leiders in de theater- en danssector. Anne werkte tot haar dood bij het Utrechtse bedrijf en ambieerde ook een dergelijke functie.
Debeurs is bedoeld als een eerbetoon aan Anne Faber. Tijdens de Makersdag 2018 op 5 februari wordt het startschot gegeven van de aanmeldprocedure voor de beurs en in mei 2018 volgt de uitreiking van het stipendium.
Tijdens de Makersdag 2018 is een nieuwe generatie theatermakers te zien in Het Huis Utrecht. Er zijn onder meer voorstellingen van Kaatje Kooij, Fiona Kelatow, Youri and Marie, Dorien van Gent en Rita Hoofwijk. Aan het eind van de dag volgt de lancering van het stipendium.
Het stipendium bedraagt 15.000 euro per jaar. Hiermee wordt vogens Het Huis Utrecht "een parttime traineeship gefinancierd, bestaande uit coaching, een vaste werkplek en deelname aan het leiderschapsprogramma LinC Utrecht". Jaarlijks selecteert een commissie van deskundigen en familieleden van Anne één talentvol zakelijk leider die de toelage ontvangt.