Margreet in Overvecht: "We moeten ons samen inzetten voor de wijk"

UTRECHT - Ruim opgezet, veel groen, mooie speeltuinen, winkels om de hoek en met 10 minuten op de snelweg. Zomaar wat voordelen van de wijk Overvecht die terugkomen in ieder gesprek dat Margreet voert sinds ze een flat aan de Falklanddreef huurt. Daar tegenover staan de steeds terugkerende ergernissen over de wijk: rommel en weinig contact met de buurtgenoten.
Tijdens een verjaarsvisite ontmoet Margreet Christien. Ze begrijpt wel dat jonge mensen niet direct veel contact met de buren zoeken: "Toen ik zelf nog werkte was ik ook blij als ik na een dag lesgeven op de bank kon ploffen. Je denkt dan echt niet meteen aan je buren. Nadeel is dat je elkaar - zeker als er veel verhuisd wordt in de flat - niet meer kent. Dat is echt zonde."
Als je niet meer naar elkaar omkijkt ligt eenzaamheid op de loer, maar durf je elkaar ook niet meer aan te spreken als er iets geregeld moet worden. "Ik stoor me zo aan de zooi hier op de dreven", zegt Christien. "We hebben prachtige vuilnisbakken. Iédere dag lopen mensen van de gemeente het nog eens na en nog maken we er samen een bende van. Dat is zo zonde. Zeker omdat Overvecht gewoon een fijne wijk is. Laten we dat zo houden, samen."

Margreet doet boodschappen en gaat op verjaardagsbezoek