'Groene' prijs voor Festival Oude Muziek en Bevrijdingsfestival

UTRECHT - Het Festival Oude Muziek Utrecht heeft een duurzaamheidsprijs gewonnen. Gisteren werd in Groningen tijdens Eurosonic/Noorderslag de Improvers Award uitgereikt, door A Greener Festival.
A Greener Festival is een organisatie gespecialiseerd in de duurzaamheid van grootschalige evenementen.De Improvers Award prijst organisaties die zich actief inzetten hun werkzaamheden steeds 'groener' te maken en daarmee hun impact op het milieu te verlagen.
Volgens de jury heeft het Festival Oude Muziek Utrecht laten zien vol toewijding het pad van duurzaamheid te willen volgen: "Beginnend bij het eigen personeel en rekening houdend met de impact van lokale en globale ontwikkelingen en erfgoedbehoud. Het Festival heeft er blijk van gegeven zich in de toekomst te zullen inzetten om dergelijke acties verder uit te voeren en te ontwikkelen."
Ook het Bevrijdingsfestival Utrecht viel in de prijzen. Het is de vierde keer dat het festival de prijs wint. "Het festival groeide de laatste jaren uit tot een volledig duurzame bedrijfsvoering. Als festival zijn wij deel geworden van d eomgeving waar wij om geven", laat het Bevrijdingsfestival weten.

BLIJ

Festivaldirecteur Xavier Vandamme van Festival Oude Muziek is blij met de erkenning: "We hechten als festivalorganisatie veel waarde aan duurzaamheid en een verantwoorde omgang met onze omgeving, en het is fijn om te merken dat deze inspanningen erkend worden. We merken dat ons publiek onze visie en het belang dat we aan duurzaamheid hechten deelt, wat extra inspiratie biedt om het Festival alsmaar duurzamer te maken."
Het is de tweede keer in korte tijd dat een internationale prijs wordt toegekend aan het Festival Oude Muziek. In september 2017 werd het festival door de European Festivals Association en de Europese Commissie bekroond met de EFFE Award voor 'most exciting festival' van Europa.
Ook het Utrechtse Bevrijdingsfestival ontving een prijs van de organisatie.