NS: iedereen kan op zijn bestemming komen

UTRECHT - De NS gaat ervan uit dat iedereen op zijn of haar bestemming kan komen. "Voor sommige reizigers betekent dit langere reistijd, extra overstappen of omreizen. Vannacht rijden we bussen in plaats van nachtnet-treinen" aldus een woordvoerder.
De NS was aanvankelijk van plan om geen bussen in te zetten, maar besloot in de loop van de avond om dat op sommige plekken toch te doen. Het spoorbedrijf denkt dat er morgenochtend nog wel wat problemen zijn. In de loop van de dag zouden de treinen weer normaal moeten kunnen rijden.
Volgens spoorbeheerder ProRail zijn er meer dan 150 meldingen van schade waarvan dertig tot veertig ''grotere incidenten''. Op meer dan dertig plaatsen is de bovenleiding kapot en er liggen ongeveer veertig bomen op het spoor.
Onze Facebook-live vanaf Utrecht Centraal is hier terug te kijken.

WEG

Voor het autoverkeer vielen de gevolgen mee. Rijkswaterstaat en ANWB zeggen dat de avondspits niet drukker was dan normaal. Er zijn weliswaar veel bomen omgewaaid, maar die konden vrij snel worden opgeruimd. In de provincie Utrecht zijn de wegen nu redelijk vrij.
Behalve omgewaaide bomen zijn er ook veel vrachtwagens gekanteld. De VID meldt 66 'kantelgevallen', wat het hoogste aantal is sinds 1990. De dienst benadrukt dat er waarschijnlijk ook nog wel vrachtwagens gekanteld zijn zonder dat dit officieel gemeld is.