Wilders geeft Utrechtse PVV-lijsttrekker standje

UTRECHT - De Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deún had beter niet kunnen zeggen dat hij de Ulu-moskee in zijn stad liever zou zien afbranden. Toch staat PVV-leider Geert Wilders nog "helemaal achter hem", verzekert hij.
Van Deún deed zijn uitspraak in het politieke programma Stadhuisplein op stadszender Bingo FM. Ondanks herhaaldelijk aandringen van presentator Marc van Rossum du Chattel weigerde hij zijn woorden tijdens de uitzending terug te nemen.
"Hij heeft gezegd dat dat bij wijze van spreken was", voert Wilders ter verdediging aan. "Hij had het beter helemaal niet kunnen zeggen - dat vindt hij inmiddels zelf ook."

OPHEF

Van Deún trok zijn
pas terug toen er commotie ontstond . Hij sprak van "een wat onhandige woordkeuze". "Wij willen moskeeën ook in Utrecht sluiten en natuurlijk niet dat ze afbranden. Geweld kan en mag nooit.'' De lijsttrekker wilde met het moskeebestuur in gesprek, maar dat gesprek heeft nog steeds niet plaatsgevonden.
De Ulu-moskee in de wijk Lombok deed gisteren aangifte tegen de PVV'er. Wilders vindt dat "nooit erg sterk". "Je schiet er denk ik weinig mee op. Want hij heeft zelf al aangegeven de dag erna dat hij dat zo beter niet had kunnen zeggen."