Verkeersinfarct in Utrecht, autoverkeer muurvast in ochtendspits

UTRECHT - Het autoverkeer aan de noordkant van Utrecht stond vanochtend en gisteren muurvast. Belangrijkste oorzaak lijken de werkzaamheden bij de doorgaande Kardinaal de Jongweg ter hoogte van Tuinwijk.
De gemeente wil daar de fietsroute van Overvecht naar De Uithof verbeteren. Het deel van de Pieter Nieuwlandstraat ter hoogte van de Shell wordt omgebouwd tot fietsstraat. Achter het tankstation komt rood asfalt, in plaats van de huidige klinkers. De auto is er straks te gast. Door de werkzaamheden is tijdelijk maar één van de twee rijstroken op de Kardinaal de Jongweg richting De Bilt beschikbaar.
Het verkeer had daar gistermiddag en vanmorgen duidelijk moeite mee. Over bijna een kilometer stond het vast, vanaf de molen aan de Adelaarstraat tot aan het stoplicht bij de Kardinaal de Jongweg. Gistermiddag waren de problemen vergelijkbaar.

REACTIE GEMEENTE

Volgens een woordvoerder van de gemeente Utrecht had het verkeersinfarct niet alleen met de
te maken. "Het was ook gewoon een drukke dinsdagochtendspits, mede door het slechte weer. En nog niet iedereen is op de hoogte, dus er waren een hoop mensen aan het draaien en keren."
De gemeente meent dat het bij werkzaamheden vaker de eerste dagen misgaat, de woordvoerder verwacht niet dat de situatie volgende week nog voor problemen zorgt. Toch grijpt de gemeente in. Op de Pieter Nieuwlandstraat komt een lichtkar met informatie, ter hoogte van het Willem van Noortplein. Ook worden er extra borden geplaatst en zet de gemeente verkeersregelaars in.
De werkzaamheden duren naar verwachting nog tot half maart.