Filmtheater 't Hoogt in 2019 op nieuwe locatie

UTRECHT - Filmtheater 't Hoogt hoopt in 2019 de deuren te openen op een nieuwe locatie. Tot die tijd gaat wordt er alvast samengewerkt met K.F. Hein Fonds.
Omdat 't Hoogt gaat veranderen in een Podium voor Film en Beeldcultuur wil het fonds graag investeren. Beide partijen hebben daarom een samenwerkingsovereenkomst getekend.

FONDS

"We voorzien dat Filmtheater 't Hoogt, met nu al 45 jaar ervaring, dit podium tot stand kan brengen. Het nieuwe podium heeft potentie om een plek te worden die de regio niet kan missen. Een plek voor publiek en voor makers, of die nu als professional actief zijn of als amateur", aldus directeur Quinten Peelen van het K.F. Hein Fonds.
Het fonds zal niet alleen geld geven. Zo zullen zij ook op cultureel en zakelijk gebied advies gaan geven en daar is het Utrechtse filmtheater heel blij mee.

UTRECHT

"Wij gaan de makers van de stad een plek bieden om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren, aan producties te werken en die ook bij ons te vertonen", vertelt Rianne Brouwers, directeur van Filmtheater 't Hoogt.
Ze vindt het belangrijk dat alles een Utrechts karakter blijft houden. "Wij zijn onderdeel van de stad, werken voor de stad en doen dat ook graag samen met de stad. Daarom gaan we ook de samenwerking met culturele en maatschappelijke organisaties en de creatieve industrie verder uitbouwen", aldus Brouwers.

VERHUIZEN

Het huidige pand van 't Hoogt, achter de Neude, is te krap. Eerdere verhuisplannen liepen stuk omdat de Bieb++ op het Smakkelaarsveld en De Kade bij Paardenveld niet van de grond kwamen.
De laatste tijd gaan er vooral geruchten over een verhuizing naar de City-bioscoop aan de Voorstraat. Maar het is onduidelijk welke gevolgen de nieuwe samenwerking heeft voor die verhuisplannen.