Margreet in Overvecht: hoe is het om er jong te zijn?

UTRECHT - De eerste woningen in de wijk Overvecht werden in 1967 opgeleverd. Als je de verhalen uit de overlevering moet geloven, was het een tijd dat alle kinderen buiten speelden op het sappige groene gras. Maar hoe is dat nu, 50 jaar later?
De meningen zijn verdeeld. Regelmatig hoort Margreet - die de komende maanden een flat huurt aan de Falklanddreef en zich zo onderdompelt in de wijk - dat ouders hun kinderen niet graag meer buiten laten spelen. Ouderen vinden de jongeren die 'hangen' in de wijk vervelend en soms bedreigend, maar hoe vinden die jongeren het eigenlijk zélf? Margreet gaat mee met Iliez, een 13-jarige jongen.
Iliez woont sinds 7 jaar in Overvecht en vindt het fijn in de wijk. Hij heeft veel vrienden. Na school - hij zit in de tweede klas van de middelbare school - gaat hij naar de Ivoordreef om te praten met zijn vrienden. Ze kaarten, kletsen en Instagrammen. Niet iedereen is blij met de groep die zit in een kinderspeeltuintje: "we halen geen rottigheid uit hoor, maar oudere mensen vinden dat we hier niet mogen zitten. Dat zeggen ze ook, maar we blijven toch", aldus de jonge Overvechter.

Margreet in Overvecht: hoe is het om er jong te zijn?