Culturele nieuwjaarsduik trekt 18.500 bezoekers

UTRECHT - De culturele nieuwjaarsduik in Utrecht is door 18.500 mensen bezocht. Dat is hetzelfde aantal als vorig jaar, maar toen waren er tien locaties meer.
Meer dan zestig culturele instellingen en makers deden mee aan de nieuwjaarsduik. Daarmee is het culturele kalenderjaar 2018 in de stad officieel geopend.
Bij Museum Oud-Amelisweerd namen ze de nieuwjaarsduik letterlijk. Daar sprongen ze het water van de Kromme Rijn in. Enkele tientallen diehards trotseerden het koude water en konden daarna opwarmen in een hottub. Wie de sprong waagde kreeg verder nog een kop soep en gratis entree in het museum.
Daarnaast zochten veel bezoekers de warmte op bij de binnenlocaties. Zo puilde de Hertz zaal van TivoliVredenburg uit tijdens het Catching Cultures Orchestra Festival met muzikanten uit Sudan, Syrië, Irak en Nederland.
Deze editie van de Nieuwjaarsduik was er speciale aandacht voor jonge Utrechtse makers. In Karel V speelde het Studenten Gitaar Ensemble voor volle zalen, het Café Theater Festival gaf teasers van de komende editie en op en rondom het Stadhuisplein was de hele middag muziek en theater van studenten van de HKU.

Nieuwjaarsduik in de Kromme Rijn