Onderzoek naar Michael P. van start in Pieter Baan Centrum

UTRECHT/DEN DOLDER - Michael P. wordt vanaf vandaag psychisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Dat is nodig in het kader van de zaak-Anne Faber. Zijn advocaat bevestigt dat P. vandaag in het centrum aankomt.
De rechter wil dat deskundigen een persoonlijkheidsonderzoek bij P. uitvoeren voordat een eventuele straf of maatregel wordt opgelegd.
De 27-jarige Zeewoldenaar heeft bekend dat hij Anne Faber in september verkrachtte en doodde. De 25-jarige Utrechtse raakte vorig jaar vermist tijdens een fietstocht. Haar lichaam werd bijna twee weken later gevonden in een bos in Zeewolde.

RECHTSZAAK

Afgelopen woensdag
pro-formazitting in de zaak tegen P. De volgende zitting is 23 maart. Het is de bedoeling dat het onderzoek van het Pieter Baan Centrum dan is afgerond en dat P. zelf dan ook naar de rechtbank komt.
Advocaat Niels Dorrestein heeft al aangekondigd dat zijn cliënt gaat meewerken aan zowel het psyschologische onderzoek als de rechtszaak.

EERDER DELICT

P. is eerder veroordeeld voor de verkrachting van twee tienermeisjes in Nijkerk. Hij weigerde destijds mee te werken aan psychologisch onderzoek. P. kreeg toen geen tbs, maar had dat mogelijk wel gekregen als bij hem een psychische stoornis was ontdekt.
De recidivist heeft Anne Faber gedood toen hij onder behandeling was bij Altrecht in Den Dolder. Hij zat in een kliniek, maar mocht buiten vrij rondlopen.