Verdachten liquidatie De Meern blijven in cel

DE MEERN - Het duo dat wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Aziz Anzi (37) in september 2015, blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter woensdag besloten.
De mannen, Julian S. (26 jaar) en Roger A. (30 jaar), werden vorig jaar oktober opgepakt. Ze zouden een apparaatje onder de auto van Anzi hebben geplaatst waarmee hij gevolgd kon worden.
Ook zouden ze een afspraak met hem hebben gemaakt op de parkeerplaats langs de A12 bij De Meern. Daar werd hij doodgeschoten. Wie de persoon is die de auto van Anzi doorzeefde met kogels, is nog altijd niet duidelijk.
Ook het motief om Anzi te vermoorden is niet bekend. Volgens de advocaat van S. was het slachtoffer een paranoïde man. "Hij had schulden en conflicten met meerdere mensen."

VOORARREST

De ernstige bezwaren om de twee vast te houden, zijn volgens de rechtbank nog steeds aanwezig. De officier van justitie sprak tijdens de zitting van "een brute liquidatie, onder de ogen van zeer veel getuigen".
De verdediging had gevraagd om opheffing van het voorarrest. Vooral S. zou het zwaar hebben in de gevangenis. Hij heeft een dochtertje van acht maanden. "Dus er is geen vluchtgevaar", aldus zijn advocaat.
Ook de advocaat van A. vindt dat zijn cliënt vrij moet komen. "Het Openbaar Ministerie heeft niks, er is geen spatje belastend materiaal."
Op 16 maart staat opnieuw een regiezitting gepland.