Zwaargewonden door ingestorte trap in Utrecht

UTRECHT - Bij de Stadhuisbrug in Utrecht is zondagavond om ongeveer 21.45 uur een houten werftrap ingestort tijdens een openluchtconcert ter afsluiting van de Muzikale Botenparade in de Oudegracht. Er liggen nog zeven gewonden in het ziekenhuis, waarvan één op de Intensive Care.
Onder de gewonden zijn mensen die zich in een bootje op het water van de Oudegracht bevonden. Zij werden door de trap bij restaurant de Nachtwinkel van de Winkel van Sinkel geraakt toen deze losschoot van de kade.
Er vielen ook personen in het water van de Oudegracht. Duikers van de brandweer zochten voor de zekerheid enige tijd naar drenkelingen. Bij de politie is niemand als vermist opgegeven.
Het ongeluk gebeurde tijdens een concert van de band Zuco 103 ter afsluiting van de Muzikale Botenparade. Het concert, waarop duizenden mensen waren afgekomen, werd direct gestaakt. De bewuste trap, waarvan er meerdere zijn langs de Oudegracht, vormde een permanente verbinding tussen de straat en de lager gelegen kade.
Zangeres Lilian Vieira van Zuco 103 zag van dichtbij wat er gebeurde. Zij spreekt van een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de band. Het concert van Zuco 103 werd direct onderbroken.
Op Regio TV Utrecht en Stads TV Utrecht zijn maandag elke vijftien minuten extra uitzendingen te zien over de ingestorte trap.