Jongeren bemoeien zich met arrestatie na overval

UTRECHT - In de Utrechtse wijk Zuilen is het zondagavond enige tijd onrustig geweest toen jongeren zich bemoeiden met de aanhouding van twee verdachte overvallers.
De twee jongens van 15 en 18 jaar waren met geweld een woning in de Minister Talmastraat binnengedrongen. Ze duwden de bewoonster naar binnen en bedreigden haar en de andere aanwezigen met een vuurwapen. De jongens vertrokken weer toen bleek dat er niks te halen viel. Een derde verdachte stond al klaar met een scooter.
Getuigen hadden de signalementen van de verdachten ondertussen doorgegeven aan de politie. Op de Weerensteinlaan zagen agenten de mannen rijden. Bij het Vechtplantsoen sprong de bijrijder van de scooter. Na een korte sprint werd de 18-jarige Utrechter aangehouden. De jongen op de scooter werd later aangetikt op de Burgemeester Norbruislaan. De 15-jarige Utrechter kwam ten val en werd aangehouden.
Toen andere jongeren zich met de aanhouding bemoeiden, ontstond er enige tijd onrust. Uiteindelijk konden de jongens naar het bureau worden afgevoerd.