Vrouw mishandelt conductrice in trein

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Een conductrice is mishandeld in de trein van Den Bosch naar Utrecht. Het gebeurde op 23 december.
De trein rijdt bijna station Utrecht binnen als de conductrice de vervoersbewijzen controleert en op één van de balkons een man en een vrouw treft. De vrouw is met haar OV-chipkaart ingecheckt, maar de man heeft geen kaartje en de conductrice spreekt hem daarop aan. Daarop wordt ze uitgescholden. Ze raadt aan alsnog een kaartje online te kopen zodat ze geen boete hoeft uit te schrijven.
Op dat moment gaat er zo veel adrenaline door je heen en merk je dat nog niet en dan kom je thuis en dan zie je de blauwe plek.
Dan stopt de trein bij het perron. De vrouw laat dan op haar telefoon zien dat ze een kaartje heeft gekocht voor de man en wil dat die gescand wordt. De conductrice zegt dat het zo goed is. De vrouw begint dan weer te schelden. Maar daar blijft het niet bij. De conductrice wil weggaan, maar de vrouw wil aan de haren van het slachtoffer trekken, maar wordt tegengehouden door de man. De vrouw laat zich niet tegenhouden en schopt meerdere malen hard tegen het been van de conductrice.
Maar dit heeft natuurlijk wel heel veel indruk op mij gemaakt.

Bewakingsbeeld

Bewakingscamera's registeren de twee als ze de trein uitkomen, gevolgd door de conductrice. De vrouw blijft de conductrice uitschelden. Het duo gaat de trap af en loopt snel richting uitgang. Even later arriveert de spoorwegpolitie, maar de man en de vrouw zijn dan al verdwenen.

Signalement

  • vrouw
  • 1.80m
  • slank figuur
  • lichte huid
  • 30 - 40 jaar oud
  • getatoeëerde wenkbrauwen
  • tatoeage op vinger

Tips

Wie is deze vrouw? Heb jij informatie? Bel dan gratis de tiplijn 0800-6070 of bel anoniem 0800-7000.
Uitzending 28 februari 2024
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.