Buschauffeur bedreigd en bespuugd

© RTV Utrecht

Update 1 februari: de identiteit van de drie verdachten is bekend. De eerste verdachte meldde zich na het zien van de uitzending van Bureau Hengeveld bij de politie. Het is een jongen van 16 jaar. Door tips van kijkers weet de politie nu ook wie de andere twee verdachten zijn. Het gaat om jongens van 15 en 16 jaar oud. Dankzij jullie tips is deze zaak opgelost!

Utrecht - Een discussie tussen een buschauffeur en een passagier loopt volledig uit de hand. De buschauffeur wordt bespuugd en z'n zijspiegel wordt vernield.

Discussie

Op zaterdagavond 11 november stopt de bus rond 22:25 uur bij Kanaleneiland-Zuid. Daar stappen drie jongens in, waarvan de eerste doorloopt zonder in te checken. De buschauffeur spreekt zijn twee vrienden aan, die hem terug roepen. Dan ontstaat er een discussie tussen de jongens en de man. De buschauffeur houdt voet bij stuk; de jongen zal écht moeten inchecken om mee te kunnen rijden.

Dreigement

De jongen is het hier niet mee eens. Eén van de jongens steekt dan zijn hand in zijn zak en impliceert een wapen vast te hebben. Dan is de maat vol en besluit de buschauffeur de jongens uit de bus te zetten. Dat gaat niet van een leien dakje, er vindt flink wat geduw en getrek plaats. Een passagier uit de bus schiet de chauffeur te hulp.

Eruit

Het lukt om de jongens naar buiten te krijgen. Eén van de jongens vindt het nog nodig om de twee mannen te bespugen. De chauffeur doet snel de deuren dicht. Eén van de jongens geeft een flinke mep tegen de buitenspiegel, die daardoor kapot gaat. Dan rennen de jongens weg.

Signalement

Verdachte 1
-lichtgetinte huid
- vermoedelijk lichtkleurig pufferjack
- krullen, relatief lang haar
- slank postuur
Verdachte 2
- lichtgetinte huid
- gezet postuur
- vermoedelijk donkerkleurig pufferjack
- donker, platvallend haar
Verdachte 3
-lichtgetinte huid
- vermoedelijk donkerkleurig jack met capuchon
- korte krulletjes
- slank postuur

Tips

Weet jij wie deze jongens zijn? Neem dan contact op met de tiplijn van de politie, via: 0800 - 6070. Je kan ook anoniem tips delen, via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Online tips delen kan via het tipformulier van de politie.