Agenten bekogeld met vuurwerk tijdens jaarwisseling

© RTV Utrecht
Utrecht - Geweld tegen hulpverleners tijdens Oud en Nieuw is helaas een jaarlijks terugkerende fenomeen. De afgelopen jaarwisseling was het onder andere raak op de Ina Boudier Bakkerlaan in Utrecht.

Melding

Tijdens oudjaarsavond krijgt de politie een melding van een autobrand bij een parkeerplaats van het IBB-complex. Zodra de agenten ter plaatse zijn, worden zij direct uitgescholden door een groep jongeren. Helaas blijft het niet bij schelden, maar worden ze ook bekogeld met vuurwerkpijlen. De agenten zijn gelukkig niet gewond geraakt, maar deze situatie had heel anders kunnen aflopen.

Feest

Over de daders is weinig bekend, maar aan de overkant van de parkeerplaats vond een feest plaats. Het zou goed kunnen dat de jongeren daar vandaan kwamen. Om dit zeker te weten, heeft de politie hulp nodig van getuigen of beelden van een beveiligingscamera waarop de daders te zien zijn.

Tips

Heb jij dit incident gezien? Of woon jij in de buurt en heb je beveiligingsbeelden waarop iets te zien is wat de politie kan helpen de daders te vinden? Dan komt de politie heel graag met je in contact. Bel met de tiplijn: 0800 - 6070. Of deel je tips anoniem, via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Online tips delen kan via het tipformulier van de politie.
Uitzending 10 januari 2024
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.