Mannen tanken voor duizenden euro's met geskimde pas

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Twee mannen tanken eind augustus duizenden euro's aan diesel met een geskimde tankpas. De mannen zijn gefilmd door beveiligingscamera's bij een tankstation in De Meern.

Verdachte situatie

In de ochtend van 22 augustus ontdekt een medewerker van een bouwbedrijf in Lopik dat zijn vrachtwagen openstaat. Op dat moment lijkt er verder niets gestolen te zijn; ook de tankpas was gewoon aanwezig in de wagen.

Betaallimiet

Op 28 augustus, bijna een week na het voorval met de open deur, wil de eigenaar van het bouwbedrijf met de tankpas een vrachtwagen gaan tanken. Maar wat blijkt tijdens het afrekenen: de limiet van de pas is bereikt. De eigenaar vraagt dan de gegevens van de pas op, en tot zijn enorme schrik blijkt dat er voor bijna 3700 euro is getankt bij een tankstation in De Meern.

Skimmen

De transacties uit De Meern zijn gedaan op 25 augustus, een paar dagen na de ontdekking van de open deur. Aangezien de tankpas er gewoon nog was, is het vermoeden dat de tankpas door insluipers is geskimd. Dat houdt in dat de pas is gelezen en alle gegevens zijn gekopieerd naar een andere pas, waar vervolgens mee wordt betaald. De mannen die met de geskimde pas hebben getankt, zijn vastgelegd door beveiligingscamera's. Op deze 25 augustus tanken ze meerdere vrachtwagens vol.

Signalement

Dader 1
- Ring baardje
- Bril
- Blauw T-shirt met opdruk
- Grijze joggingbroek
Dader 2
- Zwart met rode jas/trui met capuchon
- Zwarte trainingsbroek
- Opvallend grote neus

Tips

Weet jij wie deze mannen zijn? Twijfel niet, en deel je tips met de tiplijn: 0800 – 6070. Je kan ook tips geven zonder je naam te noemen, via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Online een tip doorgeven kan via dit tipformulier van de politie.
Uitzending 29 november 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie-Midden Nederland en het Openbaar Ministerie.