Jongen treitert en slaat man (41) op Utrecht Centraal

© RTV Utrecht
Utrecht - UPDATE 28 november: na de uitzending kwamen meerdere tips binnen, waarin ook namen werden genoemd. De identiteit van de jongen is nu bekend en hij zal binnenkort verhoord worden.

Bollendak

Het incident vond plaats op zondagavond 8 oktober en het begint op een bankje onder het Bollendak tussen Hoog Catharijne en Utrecht Centraal. Een jongen vraagt de man om een sigaret. Hij geeft aan dit niet te hebben, waarop de jongen volledig uit zijn slof schiet. Hij scheldt de man flink uit. Dan komen nog zeven jongens om hem heen staan.

Beveiligers

De sfeer wordt steeds agressiever. Eén van de jongens slaat het drinken uit de hand van de man. Twee beveiligers zien het en grijpen in. De beveiligers helpen het slachtoffer vervolgens richting één van de bushaltes op het station.

Wachten op de bus

Bij de bushalte lijkt het slachtoffer voor even veilig te zitten, maar zodra de beveiligers weer uit zicht zijn, komt dezelfde groep jongeren weer op hem af. Dezelfde jongen die het drankje uit zijn hand sloeg, begint direct te schelden. Het groepje gaat intimiderend om hem heen staan, waarna de scheldende jongen hem meerdere keren in zijn gezicht slaat. Daarna vertrekt het groepje weer.

Tips

Ben jij dit? Meld je dan op het bureau. Weet jij wie deze jongen is, of heb je een idee waar hij op dit moment is? Twijfel geen moment en deel je tip via de tiplijn: 0800 – 6070. Je kan ook tips delen zonder je naam te noemen, via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 15 & 22 november 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.