Man zwaar mishandeld op Utrechtse woonboulevard

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Eind augustus wordt een 37-jarige man slachtoffer van een ernstige mishandeling aan de Hollantlaan in Utrecht. De man raakt daarbij gewond aan zijn gezicht en breekt zijn neus.

Parkeerplaats

De 37-jarige man, afkomstig uit Gouda, stapt op dinsdagmiddag 29 augustus op een parkeerplaats aan de woonboulevard uit zijn auto. Op hetzelfde moment stappen er twee mannen uit een zwarte Peugeot die aan komt rijden. Die twee mannen spreken de 37-jarige Gouwenaar aan en beschuldigen hem dat hij iemand zou hebben lastiggevallen. De man uit Gouda heeft geen idee waar ze het over hebben.

Scooter

Tijdens de woordenwisseling tussen de mannen komt er een scooter met nog twee mannen aangereden. De man die achterop de scooter zit, stapt af en slaat uit het niets de 37-jarige man vol op zijn gezicht. Daarna deelt hij nog een klap uit, waardoor het slachtoffer ook zijn evenwicht verliest. De scooterbestuurder probeert de boel te sussen, maar het slachtoffer moet ook nog een trap incasseren van de bijrijder van de Peugeot. Daarna vluchten de mannen weg.

Letsel

Een medewerker van een winkel bij de parkeerplaats ziet wat er is gebeurd en vangt het slachtoffer op. De 37-jarige man is erg duizelig, zit onder het bloed en heeft last van geheugenverlies. Hij hoeft niet mee met de ambulance, maar hij moet wel naar de huisartsenpost voor zijn verwondingen. Hij blijkt een gebroken neus te hebben.

Signalementen

Verdachte 1 (zat achter op de scooter)
- Licht getinte huid
- 1.70m – 1.75m
- Slank postuur
- 25 – 30 jaar oud
- Zwarte jas
- Blauwe trainingsbroek van Under Armour
Verdachte 2 (bijrijder van de auto)
- Licht getinte huid
- Kort zwart haar, snor en klein sikje
- Slank postuur
- 20 – 25 jaar
- Zwarte spijkerbroek
- Zwarte jas
- Zwart T-shirt

Tips

Herken jij deze mannen? Twijfel geen moment en neem contact op met de tiplijn van de politie via: 0800 – 6070. Je kan ook tips geven zonder je naam te noemen via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 25 oktober 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.