Inbreker steelt dierbare spullen terwijl slachtoffer (75) ligt te slapen

© RTV Utrecht

Dankzij tips van kijkers is de identiteit van deze inbreker bekend. Dank voor het doorgeven van de tips!

Utrecht - Een man weet in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni een huis aan de Magdalenastraat binnen te dringen. Hij steelt onder andere een kostbare en dierbare trouwring en de auto van de bewoonster.
Op de bewuste zaterdagavond gaat de 75-jarige bewoonster van het huis rond 22:30 uur naar bed. Bewakingscamera's voor het huis registreren in die nacht een man die meerdere keren de woning binnensluipt. Hierbij steelt hij veel spullen van de 75-jarige vrouw, waaronder de fiets, auto, betaalpassen en dierbare sieraden.
Van het ongewenste bezoek heeft het slachtoffer niets meegekregen. Zij ligt de hele nacht nietsvermoedend te slapen. Zodra ze rond 06:00 uur wakker wordt van het geblaf van haar hond, merkt ze gelijk dat er iets niet in de haak is.
Ik zag de badkamerdeur openstaan, met allemaal laatjes die open waren. Daarna zag ik aan de voorkant dat mijn auto weg was.
Slachtoffer

Tankstation

De dief wordt in de nacht van het voorval ook gefilmd bij een tankstation aan het 24 Oktoberplein, ongeveer 4 kilometer van het huis van de 75-jarige vrouw vandaan. Hier komt hij aan op de gestolen fiets, en koopt hij met de gestolen passen onder andere sigaretten. Op een parkeerterrein in de buurt van het 24 Oktoberplein is de auto van het slachtoffer weer teruggevonden, maar van de fiets is nog altijd geen spoor.

Tips

De politie is op zoek naar deze dief. Ken jij hem, of heb jij hem ergens rond de Magdalenastraat zien lopen eind juni? Neem dan contact op met de politie door te bellen met de tiplijn: 0800 – 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 18 oktober 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.