Nog veel vragen over dood van Juan (58) uit Utrecht

© Politie Midden-Nederland

De politie heeft in Frankrijk een man van 28 zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Juan. Er zijn de afgelopen weken veel tips binnengekomen waar de recherche erg blij mee is. Het onderzoek gaat nog verder en tips blíjven welkom.

Utrecht - Op donderdagmiddag 28 september vindt de politie het lichaam van een overleden man in een woning aan de Teugelhof in Utrecht. Het gaat om de 58-jarige Juan Rivera-Trujillo. Sindsdien loopt er een groot onderzoek naar zijn dood. De grote vraag is: wie weet meer over de dood van Juan?
Op 28 september komt bij de politie de melding dat er al dagen geen contact was geweest met Juan. De politie besluit te gaan kijken bij de woning en treft hem levenloos aan. Het is dan meteen duidelijk dat er sprake is van een misdrijf.

Bekend gezicht

Juan is geboren in Venezuela, maar woonde al vele jaren in Utrecht. Hij was een bekend gezicht in de Utrechtse binnenstad. Hij heeft op diverse locaties gewoond, waaronder in kraakpanden. Sinds maart 2023 woonde hij op de Teugelhof.

'Claudia'

Juan verkleedde zich soms als vrouw en ging dan als Claudia door het leven. De politie komt graag in contact met mensen die hem ook in die hoedanigheid kennen. Dat kan door te bellen met de bekende tipnummers (0800 - 6070 of M: 0800 - 7000) maar ook door contact op te nemen met Roze in Blauw: 088 - 169 1234.
Juan als Claudia
Juan als Claudia © Politie Midden-Nederland

Tips

De recherche komt graag in contact met iedereen die iets kan vertellen over het leven van Juan. Wie heeft hem nog gezien of gesproken in de dagen voor zijn dood? Met wie had hij in die dagen een afspraak? Alle informatie die kan helpen deze zaak op te lossen is welkom. Een tip doorgeven kan ook via het online tipformulier van de politie.
Uitzending 18 oktober 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.