3 vrouwen gestoken in Utrechtse Rivierenwijk -Verdachte is aangehouden

© Koen Laureij

In de nacht van 5 op 6 oktober heeft de politie een 37-jarige man aangehouden als verdachte in deze zaak. De politie kwam hem op het spoor mede dankzij een tip van een oplettende burger. De man wordt verdacht van drievoudige poging tot moord.

Utrecht - In een week tijd hebben er drie steekincidenten plaatsgevonden aan de Balijelaan in Utrecht, waarbij drie jonge vrouwen het slachtoffer werden. De politie onderzoekt of er een verband zit tussen de zaken.

Eerste incident

In de avond van woensdag 27 september vindt het eerste incident plaats. Rond 23:45 uur fietst een 23-jarige vrouw over de Balijelaan in Utrecht. Zodra ze ter hoogte van de bushalte is, komt er een man naast haar fietsen. Hij trekt hard aan haar haar. Ze valt en de man steekt haar. De man gaat er dan snel vandoor op zijn fiets. De vrouw wordt naar het ziekenhuis gebracht.

Tweede incident

Drie dagen later overkomt een andere jonge vrouw – van opnieuw 23 jaar oud – een soortgelijke gebeurtenis. Zij fietst op zaterdag 30 september rond 02:25 uur vlakbij de kruising tussen de Croeselaan en de Balijelaan. Ze parkeert haar fiets en op dat moment wordt ze met een scherp voorwerp gestoken door een man. Hij berooft haar ook van haar schoudertas, en fietst vervolgens op een (oma)fiets, weg in de richting van de Balijebrug.

Derde incident

In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 oktober is het opnieuw raak aan de Balijelaan. Ditmaal is het slachtoffer een 20-jarige vrouw. Even na middernacht zit zij bij een vriendin achterop de fiets, waarna een onbekende man naast hen komt fietsen. De man spreekt de vrouw achterop aan en steekt vrijwel direct met een scherp voorwerp. Ze raakt hierdoor lichtgewond in haar gezicht.
De incidenten vonden plaats op de Balijelaan tussen de Balijebrug en de kruising met de Croeselaan
De incidenten vonden plaats op de Balijelaan tussen de Balijebrug en de kruising met de Croeselaan © Google

Overeenkomsten

De politie onderzoekt de drie incidenten en kan nog niet bevestigen of er sprake is van één dader. Tot nu toe zijn er tussen het eerste en het tweede incidenten de meeste overeenkomsten. In alle gevallen reed de dader op een fiets.
Uitzending 4 oktober 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.