Man mishandelt stel in restaurant van woonwinkel

© RTV Utrecht

Goed nieuws! Na het zien van de uitzending heeft de verdachte zich bij de politie gemeld. Het gaat om een 45-jarige man uit Utrecht.

Utrecht - Maandag 14 augustus kregen een 58-jarige man en zijn 56-jarige vrouw het aan de stok met een agressieve man in het restaurant van één van de woonwinkels op de woonboulevard in Kanaleneiland.

Onrust in het restaurant

Rond 11:30 loopt het stel het restaurant in. Ze pakken eten en drinken en lopen naar de kassa. Ondertussen is er een verhitte discussie aan de gang tussen twee boze klanten en twee medewerkers van het restaurant. Wat er dan gebeurd is gefilmd door de bewakingscamera's.

Confrontatie

De twee boze mannen sluiten zich aan in de rij van de kassa, achter het stel. Eén van die mannen blijft klagen over de medewerkers en doet dat op agressieve toon. De man van het stel zegt dan dat hij rustig aan moet doen. De agressieve man zegt vervolgens dat hij zich er niet mee moet bemoeien. De vrouw van het stel is bang dat het misgaat en gaat tussen haar man en de agressieve man in staan.

Klap

Het loopt alsnog uit de hand: de man haalt uit naar het stel. Daarbij schampt hij het hoofd van de vrouw en raakt haar man op z'n gezicht. De agressieve man wordt dan weggetrokken door zijn kameraad en ze lopen samen de winkel uit.

Signalement

Verdachte (sloeg het stel)
-minstens 45 jaar
-licht getinte huid
-lang, met een stevig postuur
-blauwe pet
-bril met rechthoekig montuur
-grijzende baard
-lichtkleurig T-shirt
-lichtkleurige spijkerbroek
-zwarte schoenen

Tips

Herken jij deze man? Neem dan contact op met de tiplijn van de politie: 0800 – 6070. Of deel je tip zonder je naam te noemen via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 27 september & 11 oktober 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.