Jongen (14) mishandeld door leeftijdsgenoten op stations Utrecht Centraal en Breukelen

© RTV Utrecht
Utrecht - UPDATE: Naar aanleiding van de uitzending op 30 augustus heeft één van de verdachten zich gemeld bij de politie. Het gaat om een jongen van 14 uit de gemeente De Ronde Venen. Verder kwamen er in totaal 14 tips binnen van kijkers. Daardoor is ook de identiteit van de tweede verdachte bekend. Ook hij is een jongen van 14 uit de gemeente De Ronde Venen. De politie gaat de twee jongens oproepen voor verhoor.

Deze zaak is opgelost mede dankzij hulp van de kijkers van Bureau Hengeveld. Dank voor het meedenken!

Een jongen van 14 jaar wordt op station Utrecht Centraal mishandeld door twee jongens van ongeveer zijn eigen leeftijd. Ze treiteren hem, vallen hem aan én achtervolgen hem in de trein tot in Breukelen. Daar stappen ze samen met hem uit en slaan en schoppen ze hem nog een keer in elkaar.
Het slachtoffer zit op woensdag 7 juni rond 14.00 uur op perron 14a te wachten op zijn trein naar Breukelen. Twee jongens gaan op de bankjes achter hem zitten.

Getreiter eindigt in schoppen en slaan

De jongens zijn uit op een confrontatie. Eén van hen trekt treiterend het vissershoedje van het hoofd van het slachtoffer. Die pakt het hoedje meteen terug en zegt er iets van. Dan springen de jongens over de bankjes en beginnen het slachtoffer hard te schoppen en te slaan.

Geen hulp

De jongen is bang en weet te vluchten naar het tunneltje aan het einde van het perron, maar zijn twee belagers rennen achter hem aan. In de tunnel spreekt het slachtoffer voorbijgangers aan en vraagt om hulp, maar niemand reageert. Dan besluit hij met een andere reiziger mee te lopen naar een ander perron.

Trein

Via een andere route loopt hij terug naar het perron waar de trein naar Breukelen inmiddels staat en stapt in. Tot zijn schrik ziet hij dat de jongens ook in de trein zitten. Hij wil een eindje verderop gaan zitten en loopt langs hen. Dan krijgt hij een harde duw.

Wéér geen hulp, wéér mishandeld

De jongen stapt in Breukelen uit de trein en de jongens volgen hem. Bij de fietsenstalling wordt z'n hoedje weer van z'n hoofd getrokken. Opnieuw probeert hij hulp te krijgen van voorbijgangers, maar weer wordt hij genegeerd. De jongens dreigen zijn tanden uit zijn mond te slaan en beginnen weer hard te schoppen en te slaan. Op een bepaald moment houden ze ermee op en lopen weg. De jongen pakt dan snel zijn fiets en gaat naar huis.

Tips

Weet je wie de nog gezochte jongen is? Neem dan contact op met de politie en bel de tiplijn: 0800 - 6070. Noem je liever niet je naam? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Je kunt ook een tip doorgeven via het online tipformulier van de politie.
Uitzending 30 augustus & 6 september 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.