Utrechtse cafetaria twee keer toneel van gewapende overval

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Een cafetaria in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is zondagavond 18 juni op brute wijze overvallen. Twee jongens met een vuurwapen en een hamer stormden de zaak binnen en eisten de inhoud van de kassa. Bijna vier maanden geleden, op zaterdagavond 4 maart, gebeurde bijna exact hetzelfde.

Bewakingsbeeld

De politie heef de bewakingsbeelden van de overval op 4 maart vrijgegeven in de hoop dat iemand de daders herkent. De beelden van de overval op 18 juni worden nog door de recherche onderzocht.

Overval 4 maart

De overvallers stormen op zaterdagavond 4 maart rond 22.35 uur de zaak binnen. Eén van hen richt een vuurwapen op de medewerker en roept om de kassa. De andere overvaller houdt dreigend een hamer in zijn handen. De overvaller met het vuurwapen loopt achter de toonbank en pakt zelf de kassa uit de lade. Ook pakt hij een doos met sigaretten mee. Ze verlaten de zaak en vluchten richting de Nieuwe Pijlsweerdstraat.

Overval 18 juni

Op zondagavond 18 juni komen rond 20.00 uur twee jongens de zaak binnen. Ze zijn in het zwart gekleed en hebben een bivakmuts op. Ook deze overvallers bedreigen de medewerker met een vuurwapen en een hamer. Deze keer loopt het anders af. Een andere medewerker is op het moment van de overval buiten om het afval weg te brengen. Als hij ziet wat er binnen gaande is, sluit hij de deur waardoor de overvallers niet weg kunnen.

Schot gelost

De overvaller met de hamer slaat hard op de deur waardoor ze de zaak kunnen verlaten. Het is hen niet gelukt om geld buit te maken. Eén overvaller springt op een scooter, de ander gaat er rennend vandoor. Een medewerker gooit een stoel naar de daders en raakt de scooter. Eén van de overvaller schiet dan met het vuurwapen naar de medewerker. Gelukkig wordt die niet geraakt.
Ook deze keer vluchten de overvallers richting de Nieuwe Pijlsweerdstraat. Ze gaan dan via de tunnel onder het spoor naar de Laan van Engelswier.
De overvallen vonden plaats bij de cafetaria op de hoek van de Oudenoord en de Oude Pijlsweerstraat
De overvallen vonden plaats bij de cafetaria op de hoek van de Oudenoord en de Oude Pijlsweerstraat © RTV Utrecht

Overeenkomsten

In beide gevallen maakten de overvallers gebruik van een hamer en vuurwapen en reden ze op een scooter. Ook de signalementen komen redelijk overeen. De politie onderzoekt dan ook of het gaat om dezelfde daders.

Signalementen

Verdachte 1 - met het vuurwapen
- ongeveer 18 jaar
- tussen 1.60 - 170m
- hij heeft een mollig postuur
- hij droeg een bivakmuts
- en een zwarte regenjas met wit logo op de borst
- daaronder een zwarte spijkerbroek met gaten op kniehoogte
- en hij had donkerkleurige sneakers aan
-en droeg een wit/blauw plastic tasje
Verdachte 2 - met de hamer
- ongeveer 170 lang
- heeft een tenger postuur
- droeg een lange zwarte jas
- een bivakmuts
- een capuchon over hoofd getrokken
- donkere sportbroek
- donkere schoenen

Tips

Weet jij wie de overvallers op de beelden zijn? Of heb je andere informatie die van belang kan zijn om deze daders op te sporen? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Je kunt ook een tip doorgeven via het online tipformulier van de politie.
Uitzending 21 juni 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie