Weer explosief geplaatst bij beautysalon Fullglamdutch

© RTV Utrecht
Utrecht - Afgelopen vrijdag werd er een explosief aangetroffen op de stoep van beautysalon Fullglamdutch aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Het is niet de eerste bedreiging aan het adres van de eigenaresse van de salon. In februari werd de salon in Utrecht beschoten en werd er een explosief geplakt op de ruit van de salon in Laren.
Vrijdagochtend was het weer raak. Rond half zes in de ochtend kwam bij de politie de melding binnen dat er een verdacht pakketje op de stoep van de Utrechtse salon lag.

EOD

De hulpdiensten gingen er meteen op af. De Explosieven Opruimingsdienst heeft het pakketje verwijderd en op een veilige plek tot ontploffing gebracht.

Radeloos

De burgemeester besluit de zaak voor 30 dagen te sluiten. Dat is ook al gebeurd na de incidenten in februari. De eigenaresse is radeloos. Ze weet niet wie er achter de explosieven zit en waarom iemand het op haar gemunt zou hebben.
Ik weet niet of ze beseffen wat ze mensen aandoen. Ik zal het ze nooit vergeven.
Eigenaresse

Aanhouding

Voor de incidenten die in februari plaatsvonden bij de salons in Utrecht en Laren is inmiddels een 17-jarige jongen uit Utrecht als verdachte aangehouden. De politie onderzoekt of er een verband tussen de eerdere incidenten en het verdachte pakketje dat vorige week werd aangetroffen.

Tips

Heb je een idee wie er achter het plaatsen van het explosief zit? Of heb je andere belangrijke informatie die de politie kan helpen deze zaak op te lossen? Bel dan met de tiplijn: 0800 - 6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Je kunt ook een tip doorgeven via het tipformulier van de politie. Hier lees je over de incidenten die in februari plaatsvonden.
Uitzending 24 mei 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie