Deze man is geen hotelgast maar een dief

© RTV Utrecht
Utrecht - UPDATE 23 MEI: Dankzij tips van kijkers is de identiteit van deze verdachte bekend. Dank voor het meedenken en doorgeven van julllie tips!
Een man hangt wat rond in de lobby van een hotel. Niet omdat hij daar een kamer heeft maar om een laptop te stelen.

Geen hotelgast

Het is 05:00 uur op 25 januari. In de lobby van van een hotel aan de Maliebaan hangt een man wat rond. Hij draagt een grijze jas, grijze handschoenen en een trui met een rode capuchon. Ook draagt hij een rode broek. Hij blijkt geen hotelgast te zijn. Waarschijnlijk is hij binnen gekomen omdat één van de hotelgasten de voordeur niet goed had afgesloten.

Laptop

Een aantal minuten hangt hij wat rond in bij de balie in de lobby. Waarschijnlijk om er zeker van te zijn dat er geen bewaker rond loopt. Als de kust veilig is, klimt hij over de balie. Daar begint hij door kastjes heen te rommelen. In een van de kasten ligt een tas met een laptop. Deze pakt hij en loopt het hotel uit.

Open kastjes

De volgende dag zien de medewerkers van het hotel dat de kastjes open staan. Een paar dagen later valt het op dat de laptop weg is. Ze kijken de bewakingsbeelden terug en zien de mysterieuze man de laptop stelen.

Signalement

-Rond de 30 jaar oud
-Ongeveer 1.80m lang
-Grijze jas
-Grijze handschoenen
-Trui met een rode capuchon
-Rode broek

Tips

Mocht je weten wie deze man is? Neem dan direct contact op met de politie via 0800-6070. Of doe dit via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Je kunt ook een tip doorgeven via het online tipformulier van de politie.
Uitzending 17 mei 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie