Explosief ontploft bij voordeur

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Begin dit jaar was het raak bij een woning aan de Rijnlaan in de Utrechtse Rivierenwijk. Een man laat 's nachts een explosief ontploffen.
Op bewakingsbeelden is te zien dat een man een explosief in z'n handen heeft. Hij steekt het aan, gooit het in de richting van de voordeur en vertrekt dan snel. Meteen volgt de knal... er komt flink wat rook vrij en dan volgt er nog een explosie. De voordeur en het raam ernaast raken beschadigd.

Niemand thuis

Er was niemand thuis op het moment van de explosies. De bewoonster kreeg de volgende ochtend een telefoontje van één van haar kinderen die hadden vernomen dat er een explosief was afgegaan. De bewoonster heeft daarna aangifte gedaan en vertelde daarbij dat ze geen enkel idee heeft wie dit gedaan heeft.

Snor

Wie herkent de man op de beelden? We zien niet heel veel van hem, maar hij lijkt een lichtgetinte of getinte huid te hebben, een smal gezicht en een snor.
Weet jij wie dit is? Twijfel dan niet en geef het door via één van de tipnummers: 0800-6070 of anoniem 0800-7000. Tippen kan ook via het online tipformulier van de politie.
Uitzending 26 april 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie