Geen krant, maar vuurwerk door brievenbus

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man vuurwerk in een brievenbus doet en dat aansteekt. De bewoners schrikken zich een ongeluk.
In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 februari loopt een man naar één van de voordeuren aan de Willem van Noortstraat in Utrecht. Het is dan even voor 02:00 uur. Hij haalt een stuk knalvuurwerk tevoorschijn en stopt dat in de brievenbus. Hij steekt het aan en rent weg. Meteen daarna volgt de knal. De bewoners schrikken wakker.

Slecht slapen

Door de explosie raakt de vloer in de gang licht beschadigd. Maar dat is niet het ergste. Sinds deze gebeurtenis slapen de bewoners slecht omdat ze bang zijn. Ze hebben geen idee wie het op hen gemunt heeft.
We zijn die nacht wakker gebleven om het te verwerken. En het blijft niet bij die ene nacht. Het zit gewoon in je hersenen gegrift.
Bewoonster
De politie hoopt dat iemand de man op de beelden herkent. Ook als iemand weet waarom dit gezin op de korrel is genomen hoort de politie dat graag.

Signalement

Verdachte
- lichte huid
- 15 - 20 jaar
- donkerblauwe, gewatteerde jas, capuchon
- zwarte broek
- zwarte sneakers, bovenkant roodkleurig vlak, waarschijnlijk zijn het Nike Jordans
De bewoners kunnen al weken amper slapen van de schrik. Heb jij informatie of herken je de man op de beelden? Bel de tiplijn: 0800- 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Of geef je tip door via het tipformulier van de politie.
Uitzending 12 april & 17 mei 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie