Overvaller bedreigt kassamedewerker

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Een man met een wapen overvalt een Kruidvat filiaal in Utrecht-Overvecht. Hij steelt 200 euro cash.

Overkapel

De drogisterij zit in winkelcentrum Overkapel in Utrecht-Overvecht. Maandagmiddag 27 maart loopt rond 16:00 uur een man naar binnen. Hij draagt een capuchon en heeft een zwart mondkapje op. Het lijkt erop dat hij even wacht totdat het rustig is in de winkel. Dan stapt hij achter de toonbank.

Briefgeld

Onder zijn jas heeft hij een wapen, dat hij aan de kassamedewerker laat zien. Hij eist geld. Hij drukt zelf op knopjes van de kassa om deze open te krijgen. Uiteindelijk gaat 'ie open. De medewerker heeft de kassa zojuist afgeroomd. Er zit nog ongeveer 200 euro aan contanten in. De overvaller pakt de briefjes uit de kassa en loopt weg. Buiten zien we hem wegrennen. Het lijkt alsof hij nog even zwaait naar iemand. Hij vlucht in de richting van de Apollodreef. Als de politie de buurt doorzoekt is hij helaas niet meer te vinden.

Aldi

De man is dezelfde dag ook te zien bij de Aldi. Ook hier draagt hij zijn capuchon en het zwarte mondkapje.

Signalementen

- man
- lichte huid
- 20 - 25 jaar
- ongeveer 1.80 m
- donkere wenkbrauwen
- donkergroene jas met capuchon
- donkerblauwe spijkerbroek
- zwart mondkapje
© Politie Midden-Nederland

Tips

Heb jij een idee wie deze overvaller is? Geef het dan door via één van de tipnummers. Bel de politie via 0800-6070 of bel meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Je kunt ook een tip doorgeven via het online tipformulier van de politie.
Uitzending 12 april & 21 juni 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.