Dader explosie bij woning Vleuten in beeld

© Politie Midden-Nederland
Vleuten - Zondagavond 12 maart rond 22.30 uur was er een explosie bij een woning aan de Moersbergen in Vleuten. Uit onderzoek blijkt dat een paar weken ervoor, op 18 februari, op de woning is geschoten.

Deurbelcamera

Op beelden van de deurbelcamera is te zien wie het explosief neerlegt en aansteekt. Na de explosie is de dader te voet gevlucht richting de Breeveen.

Beschieting

Een paar weken voor de explosie is er door een persoon op deze woning geschoten. Ook dat is te zien op bewakingsbeelden.
Links de persoon die het het explosief liet ontploffen, rechts de persoon de op de woning schoot.
Links de persoon die het het explosief liet ontploffen, rechts de persoon de op de woning schoot. © Politie Midden-Nederland

Verband

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beschieting en het plaatsen van het explosief. Op basis van de beelden is het goed mogelijk dat het gaat om dezelfde persoon. De politie komt graag in contact met mensen die informatie hebben over de reden waarom iemand bij deze woning een explosief zou willen laten ontploffen en op de woning zou willen schieten.

Tips

Weet je wie de personen op de beelden zijn? Weet je meer over het motief van de beschieting en de explosie? Je kunt contact opnemen met de opsporingstiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.
Uitzending 15 & 29 maart 2023