Portemonnee weg na ''Heb je een vuurtje?''

Utrecht - Drie mannen leiden een vrouw af en stelen haar portemonnee. Ze staan op bewakingsbeeld.
Een 52-jarige vrouw staat op vrijdag 9 december rond 19:00 uur op de Oudegracht bij haar fiets. Ze is bezig het slot los te maken als de drie naar haar toe komen. Eén van hen vraagt om een vuurtje. Ze zegt dat 'ie weg moet gaan. Het vuurtje krijgt 'ie dus niet, maar als ze dan in haar tas kijkt, ziet ze dat haar portemonnee weg is.

Centraal Station

Ze wil de mannen achterna lopen, maar bedenkt zich omdat ze bang is dat ze wapens hebben. De rekening laat ze snel blokkeren, maar toch is er al 85 euro gepind met haar pinpas. Dat doet het trio op het Centraal Station en daar zijn beelden van.
Op het beeld is te zien dat de drie bij de kaartjesautomaten van de NS staan. Ze gebruiken de pas van het slachtoffer, waarschijnlijk om treinkaartjes te kopen of hun ov-chipkaart op te waarderen. Ook hebben ze de pas gebruikt bij de Albert Heijn To Go op het station. Ze komen beter in beeld als ze daarna naar de uitgang van het station lopen. Ook komen ze in beeld bij de uitgang van het station aan de Jaarbeurszijde. Eén van de drie mannen spreekt een man en een vrouw aan. Hij vraagt weer om vuurtje en krijgt dat ook. Dan loopt hij met de twee andere verdachten weg. Twee van de drie staan zijn echt wel duidelijk op de beelden te zien.
© politie Midden-Nederland

Signalementen

Man 1 (foto links) heeft opvallend haar; hij heeft zijn lange haar in een knotje. Verder heeft hij een snor en baardje. Hij draagt een donkerblauwe trainingsbroek, zo te zien van Adidas. En duidelijk te zien is zijn Nike rugtas.
Nummer 2 (foto midden) heeft een donkere jas en een donkere broek aan, verder een zwarte pet met witte opdruk. En ook hij heeft een baardje
Wat bij verdachte 3 het meest opvalt zijn de knalgele accenten onder aan één van zijn broekspijpen.

Tips?

Weet u wie dit zijn? Twijfel dan niet en bel met één van de tipnummers 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 22 februari 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie