Man zwaar mishandeld bij Utrecht CS

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Een 33-jarige man uit Veenendaal heeft een nieuwe baan en gaat met twee collega's een avondje stappen in Utrecht om dat te vieren. Als hij na een gezellige avond naar de taxistandplaats aan het Jaarbeursplein loopt, wordt hij uit het niets door drie mannen aangevallen. Ze schoppen hem zo lang en hard tegen zijn hoofd dat zijn jukbeen breekt.
Het gebeurt op zaterdag 17 september rond 04.00 uur. De man loopt met één van zijn collega's naar de taxi's. Ze horen dat iemand iets naar ze roept, maar ze besteden er geen aandacht aan. Maar de persoon die riep, loopt samen met twee anderen achter hen aan en vallen de Veenendaler aan.
Ze hadden me invalide of dood kunnen trappen. Dat maakt me kwaad. Dat je niet nadenkt over de consequenties.
Slachtoffer

Bewakingsbeeld

De mishandeling is te zien op de bewakingsbeelden van het station.

Daders

De drie daders zijn waarschijnlijk rond de twintig jaar oud. Eén van hen draagt een opvallend wit vest met een zwarte tekst op de rug. Een ander is in het zwart gekleed en heeft een zwart/witte pet op en nummer 3 draagt een zwarte jas met iets blauws erin. Heel duidelijk zijn de daders niet in beeld, maar hopelijk herkent iemand ze toch aan hun postuur of manier van bewegen.

Gevolgen

Het slachtoffer blijkt een gebroken jukbeen te hebben en hij is het gevoel in een groot deel van zijn gezicht kwijt. Een hele tijd kon hij niet goed slapen omdat hij niet op zijn zij kon liggen. Hij heeft een jong kindje, dat hij maandenlang niet heeft kunnen vasthouden. Het herstel heeft een half jaar geduurd.

Tips

Heeft u een idee wie de drie mannen zijn die dit slachtoffer zo hebben toegetakeld? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 8 februari & 12 juli 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie