Politie zoekt relschoppers na WK-wedstrijd

© Politie Midden-Nederland
Utrecht - Een fantastische voetbalavond voor supporters van het Marokkaanse voetbalelftal mondt uit in rellen met de politie. De ME heeft moeten uitrukken om de raddraaiers weer in het gareel te krijgen.
Op zaterdagavond 10 december vieren honderden voetballiefhebbers in Utrecht feest nadat Marokko met 1-0 heeft gewonnen van Portugal op het wereldkampioenschap voetbal. Wat begon als een groot feest, werd na enige tijd grimmiger op het Westplein, de Kanaalstraat en het Moskeeplein. Een klein groepje voornamelijk jonge mannen gooide met vuurwerk in de richting van omstanders en de politie. Herhaalde oproepen om hiermee te stoppen werden genegeerd, waarna is besloten om de ME in te zetten.

4 aanhoudingen

Hierna richtten de relschoppers zich tegen de agenten, waarbij zij werden bekogeld met stenen, blikjes en zwaar vuurwerk. Twaalf agenten werden geraakt en vier van hen raakten daarbij licht gewond. De politie heeft die avond vier personen weten aan te houden voor onder andere het afsteken van vuurwerk en het gooien van stenen.

Getuigenoproep

De politie is een onderzoek gestart om meer relschoppers op te sporen. Zo worden onder meer camerabeelden uit de betreffende straten uitgekeken. Maar zij zijn ook op zoek naar mensen die meer weten over de daders die met vuurwerk hebben gegooid. Ook komt de politie graag in contact met mensen die beelden hebben gemaakt van raddraaiers die met vuurwerk gooien in de richting van de politie of onschuldige omstanders. U kunt bellen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.
Uitzending 21 december 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.