Oplichter pint 1500 euro met gestolen pas

© Politie Midden-Nederland
De Meern - De man op de foto pint in De Meern 1500 euro met een pas die door middel van oplichting is gestolen van een 64-jarige man uit Zutphen.
Het slachtoffer krijgt een telefoontje van een zogenaamde bankmedewerker en wordt maar liefst anderhalf uur aan de praat gehouden. Het gesprek gaat over een verdachte afschrijving van de rekening. Om het op te lossen moet het slachtoffer een programma downloaden op zijn computer. Via die truc kunnen de oplichters toegang krijgen tot de bankgegevens van het slachtoffer.

Koerier

Vervolgens komt er een medeverdachte langs die zich voordoet als koerier en de bankpas komt ophalen zodat de verdachte transacties ongedaan gemaakt kunnen worden. Deze koerier was netjes gekleed, rond de 30 jaar oud en heeft een donkere huid. Hij kwam aanrijden in een grijze Suzuki Swift.

Pinnen

Met de pas en alle gegevens kunnen de oplichters de rekening gaan plunderen. Dat gebeurt bij twee automaten in De Meern, één aan het Mereveldplein en één aan de Molenpolder.
[title:3507023]

Signalement

Deze verdachte heeft een getinte huid, hij draagt een zwarte broek, een donkerbruine jas. Hij heeft een pet op van Gucci en hij heeft witte sneakers aan met zwarte accenten.

Tips

Weet u wie dit is? Bel dan met de tiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Oplichter pint in De Meern met gestolen bankpas
Uitzending 7 december 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.