Jongen (15) neergestoken op straat

© RTV Utrecht
Utrecht - UPDATE 2 DECEMBER: Dankzij veel getuigenverklaringen heeft de politie de verdachte kunnen aanhouden. Het gaat om een man van 51 uit Utrecht.
In Utrecht Overvecht is een jongen van 15 op straat neergestoken. De dader ging ervandoor en is nog altijd niet gevonden.
Het gebeurde dinsdag 29 november rond 08:45 uur op de kruising van de Zambesidreef met de Ossenwagendreef. De jongen is op de fiets en moet op de kruising een oudere man op de fiets ontwijken, dat lukt niet helemaal en ze komen in botsing. Uit het niets valt de man de jongen aan. Hij steekt hem met een steekwapen en fietst dan door.

Moeder ook aangevallen

De jongen is enorm geschrokken en loopt met z'n fiets aan de hand terug naar huis, want hij woont in de buurt. Zijn moeder vangt hem buiten op. Dan verschijnt die man ineens weer en bedreigt de vrouw. Die weet hem dan weg te jagen met een fietsketting. De man gaat er dan fietsend vandoor richting de Nijldreef.

Kantje boord

De jongen gaat met z'n moeder naar het ziekenhuis omdat hij bloedt. Daar blijkt dat hij dusdanig gewond is dat hij behandeld moet worden. Hij moet daarom een nacht blijven. Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed. Maar het is echt kantje boord geweest, het had niet veel gescheeld of hij was levensgevaarlijk gewond geraakt.
De politie is met man en macht naar de dader op zoek.

Signalement

-50-60 jaar
-donkergetinte huid
-kaal hoofd, stoppelbaardje
-hij draagt een lichtbeige lange jas
-kwam enigszins verward over
-zwarte damesfiets

Tips

Iedereen die iets gezien heeft wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Mocht u camerabeelden hebben waarop misschien iets te zien is, check dat dan alstublieft. Als er inderdaad iets op staat dat te maken kan hebben met het steekincident, laat het de politie weten. De man loopt nog altijd vrij rond. We hebben u nodig om hem te vinden. Bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000, dan wordt uw tip wel genoteerd, niet uw naam.
Uitzending 30 november 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.