Snackbar Overvecht doelwit criminelen

© RTV Utrecht
Utrecht - Snackbar Big Mo's bij winkelcentrum Overvecht is getroffen door brandstichting en een explosie. De daders zijn nog niet gevonden.
De snackbar zit in een klein gebouw op de parkeerplaats van het winkelcentrum. Zondagavond 9 oktober wordt er rond 23:30 uur brand gesticht. Volgens getuigen spoot een man een brandbare vloeistof tegen het gebouwtje en stak het in brand. De schade viel uiteindelijk mee.

Scooter

Twee dagen later, in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 oktober is het weer raak. Tegen 00:30 uur klinkt er een harde knal. Bewoners van het aangrenzende appartementencomplex schrikken wakker en bellen 112. Een getuige verklaart dat hij kort na de knal twee mannen op een scooter heeft zien wegrijden. De snackbar is dit keer flink beschadigd en kan voorlopig niet open.
© foto gemaakt door een getuige

Bewakingscamera?

De politie komt graag in contact met meer getuigen. Misschien dat uw beveiligingscamera iets heeft vastgelegd. De politie hoopt ook dat mensen bellen als ze een idee hebben wie er achter deze explosie zit of zitten en waarom deze ondernemer op deze manier wordt aangepakt.
Met tips kunt u terecht bij 0800 - 6070. Kent u de dader en geeft u de tip daarom liever anoniem door, bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Dan wordt uw tip wel genoteerd, maar niet uw naam.
Uitzending 19 oktober 2022
Brand en explosie verwoesten cafetaria Big Mo's in Utrecht
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie